Fotografi z nich nebudú: Zlodeji ukradli tovar za viac ako 105.000 eur

08.06.2024 Kežmarok

Kežmarok 7. júna (TASR) - Zlodeji ukradli z predajne v Kežmarku tovar za viac ako 105.000 eur, prípad vyšetruje polícia. Krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová informovala, že ku krádeži došlo vo štvrtok (6. 6.) približne dve hodiny po polnoci.

Zlodeji vykradli predajňu s fotografickým a digitálnym tovarom. "Piati páchatelia rozbili sklenenú výplň vchodových dverí, vošli dnu a porozbíjali sklenené regály, kde bol tovar vystavený. Zamerali sa na drahý tovar, čo mohli, to vzali a ušli na osobnom vozidle," priblížila hovorkyňa s tým, že majiteľovi predajne vznikla škoda aj poškodením zariadenia, ktorú predbežne vyčíslili na 1500 eur.

"Prípad rieši vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Kežmarku, ktorý začal trestné stíhanie pre zločin krádeže spáchaný v súbehu s trestným činom poškodzovanie cudzej veci. Skutky boli spáchané formou spolupáchateľstva," dodala Ligdayová. Vzhľadom na výšku spôsobenej škody hrozí páchateľom podľa zákona trest odňatia slobody na tri až desať rokov.
 

Vyberte región

mark